Az ételintolerancia ördögi körében
Az emésztésed kiszámíthatatlannak tűnik, mint a nyári időjárás - amint belekóstolsz egy új ételfajtába, a gyomrod mint a villám reagál; görcsök és kétóránként a mosdó látogatása következik? Társaságban is csak óvatosan kóstolgatod az ételt, mert sosem tudod, hogy mikor tör rád a gyomorfájdalom, verejtékezés vagy a szélgörcsök gázüzeme? Csak egy dologra vágysz, hogy élveznéd a falatokat anélkül, hogy fokozódna az intolerancia, hasmenés, böfögés, szellentés és a fájdalom?
Itt az ideje, hogy felfedezd az ételintolerancia indokát! Először meg kell értened, miért történnek veled ezek a bizonyos dolgok, aztán megfelelő intézkedéssel kezelheted is majd őket, hogy újra örömet lelj az ételben.


Az ételintolerancia a lakosság 20-50%-át érinti!
“Ez csak egy újabb hóbort” – gondolod néha magadban, amikor egy újabb, ételintoleranciával kapcsolatos információra bukkansz. A dolog azonban korántsem ilyen egyszerű, mert kiderült, hogy az intolerancia az egyik leggyakoribb egészségügyi probléma, amellyel a lakosság közel fele szembesül!
Ennek sok oka lehet - bizonyos emésztőenzimek hiányától kezdve; egyfajta étel túlzott vagy túl kevés bevitele; aztán a stressz, irritábilis bél kombinációja és még sok-sok más.
De egy dolog biztos: az intolerancia kontrollálható! Lehet, hogy nem tudsz végleg megszabadulni tőlük, de a kezedbe veheted a jóléted gyeplőjét, és visszanyerheted a köldököd alatti könnyed érzést.
Kordež Petra
A nevem Kordež Petra, táplálkozási tanácsadó vagyok és a Carnium Botanicals családi üzlet vezetője. Küldetésem, hogy segítsek az embereknek egészségesebb, nyugodtabb, energikusabb életet élni.
Sok éves tanácsadás és egyéni kliensek vezettek el arra a felismerésre, hogy mindig fel kell fedezni a betegség okát, és csak utána lehet megszüntetni azt. A tünetek kezelésével csak a pillanatnyi tüzet oltjuk bel, ami gyorsan újra gyulladhat. Minden problémát holisztikusan kell kezelni és nincs ez másképpen az emésztéssel sem.
Az emésztés rendkívül fontos folyamat, amely folyamatosan zajlik szervezetünkben.
Ha pedig elakad valahol, amit puffadásként, bélfájdalomként, székrekedésként, hasmenésként és szélgörcsönként nyilvánul meg - akkor ez kihat egészségedre és közérzetedre. Nézd... Amit ma bemutatok neked, az támogatja az emésztést, lehetővé teszi, hogy leadj néhány plusz kilót; megnyugtatja az emésztőrendszered, és csökkenti az intolerancia problémákat.
Kezdjük az elején - ismerjük meg az intolerancia okait, és értsük meg, mi is történik valójában a köldököd alatt...
Egyáltalán mit jelent az, hogy ételintoleranciám van?
Tudtad, hogy az allergiák és az intoleranciák első ránézésre nagyon hasonlóak lehetnek? Éppen ezért nehéz lehet megállapítani, hogy mi történik a szervezetedben - "ártatlan" intoleranciáról van szó, vagy komolyabb a baj? Először is hadd nyugtassalak meg - az intoleranciák nem igazán életveszélyesek, de rendkívül zavaróak, és sok kellemetlenséget okozhatnak a szervezetben fellépő stressz miatt, amikor olyan anyaggal kerülsz kapcsolatba, amelyet nem igazán tudsz megemészteni.
Az intoleranciákat bizonyos emésztőenzimek hiánya vagy rendellenes bélműködés okozza, amely megakadályozza, hogy a szervezet megfelelően eméssze meg az elfogyasztott ételeket. A leggyakoribb példa a laktózérzékenység (friss tejtermékek), mivel a laktóz emésztéséért felelős laktát enzim termelése az évek során (felnőtt embereknél) csökken.
Az intoleranciás reakció már fél órával az étel elfogyasztása után jelentkezhet, vagy késleltetve, a következő 48 órában. Ez igazán bosszantó tud lenni, mivel rendkívül nehéz meghatározni, melyik anyag váltja ki az intoleráns reakciót. Egyes anyagok esetében (glutén, laktóz) még az is előfordul, hogy ha hosszabb időre teljesen kiiktatjuk őket az étrendből, akkor a szervezetnek már nincs oka arra, hogy az adott emésztőenzimet termelje, és így amikor újra kapcsolatba kerülünk ezekkel az anyagokkal, akkor gyorsan felerősödnek az intolerancia tünetei.Ez egy ördögi kör, igaz?


Az ételintolerancia tünetei
Ha az az anyag, amelyre a szervezeted intoleranciát fejlesztett ki, mindig szerepel az étlapon, nehezebb kideríteni, hogy valójában mivel állunk szemben. Az intolerancia legnyilvánvalóbb jelei azok a tünetek, amelyek gyakran jelentkeznek, vagy csak bizonyos ételek fogyasztása után válnak nagyon nyilvánvalóvá.
Az intolerancia tünetei:
Puffadás, bélgázok, hasi diszkomfortérzés
Hasmenés, hányinger, hányás
Fejfájás, akár migrén
Álmatlanság, fizikai nyugtalanság
Súlygyarapodás
Gyakori fáradtság
Bőrelváltozások, kiütések
Izom- és ízületi fájdalom
Koncentrációs, memória- és termelékenységi problémák
Fertőzésekre való fogékonyság
Orrfolyás, megfázás
Reflux
Mi a különbség az intolerancia és az allergia között?
A fő különbség az intolerancia és az allergia között a szervezetben bekövetkező válaszreakció. Az allergia az immunválasz közvetlen eredménye, amely túlreagál egy olyan anyagra, amely a szervezetben van, és amelyet az immunrendszer veszélyesnek ismer fel. Az allergiás reakció gyakorlatilag azonnali, és légzési nehézségekkel, vörös szemekkel, duzzadással, valamint hányással és hasmenéssel, legrosszabb esetben pedig anafilaxiás sokkhatással járhat.
Az intolerancia esetében, amikor egy adott anyagcsere-enzim hiányáról vagy csökkent aktivitásáról vagy az emberre veszélyes bakteriális toxinok jelenlétéről van szó, a szervezet valamivel kevésbé intenzíven reagál, és ez a válasz általában nem jár légzési nehézségekkel vagy arc-/légúti duzzadással. Első pillantásra a két reakció meglehetősen hasonló. A másik különbség az, hogy az allergia "gyógyíthatatlan" és életveszélyes, míg az intolerancia részben szabályozható, és nem sodor életveszélybe.
*** Figyelmeztetés: ha azt gyanítod, hogy az általad tapasztalt reakció allergiás, fordulj orvoshoz. Az allergiák hajlamosak fokozódni és súlyosabbá válni. Elsősegélyként antihisztaminok állnak rendelkezésedre.
Az intoleranciák és a leggyakoribb típusú problémás élelmiszerek
Az étrendedből már eltávolítottad a kedvenc ételeid közül jó néhányat (sajtok, tej, kenyér, bizonyos gyümölcsök, édességek), de a pocakod még mindig egy nagy púp a hátadon, és mindenre panaszkodik?És már el is kezdtél azon gondolkozni, hogy esetleg már az levegőre és a vízre is kifejlesztettél intoleranciát?! Nyugodj meg, lépjünk lassan tovább. Először is nézzük meg, melyik típusú ételek és adalékanyagok szoktak leggyakrabban intoleranciát okozni. És nem, nem csak a "kenyér, méz és tej" az, amire gondolok, mert az intoleranciák jóval "ravaszabbak" és összetettebbek tudnak lenni.
Tejtermékek
A laktóz (tejcukor) az intolerancia fő okozója. Az évek során ugyanis szervezetünk egyre kevesebb laktáz enzimet termel, ami a tejcukor emésztéséhez szükséges. Sokan tapasztalnak különféle problémákat friss tejtermékek fogyasztása után - hasmenést, hányingert, bőrproblémákat, szédülést és így tovább. A laktózintolerancia feltételezhetően a lakosság 65%-át érinti, és a tünetek megfigyelésével vagy célzott vizsgálatokkal diagnosztizálható.
Glutén
A gluténről sok helyen beszélnek, és a vélemények nagyon ellentmondásosak.Ez egy olyan fehérje, amely természetes módon jelen van egyes gabonafélékben. Azok számára, akik nem intoleránsak vagy akár allergiásak rá (ez utóbbi állapotot cöliákiának nevezik), a glutén nem veszélyes vagy problémás. Semmiképpen sem mindenki gluténérzékeny (valahol a lakosság legfeljebb 13%-áról feltételezik, hogy ezzel a problémával küzd). Nagy mennyiségű glutén emésztésével azonban problémák adódhatnak, ezért a fogyasztásnál némi mértékletesség ajánlott.
Koffein
A koffein esetében hiperszenzitivitásról beszélünk. Egy átlagos felnőtt személy képes körülbelül napi 400 mg koffeint (négy csésze kávé) könnyedén tolerálni, azonban vannak egyének, akik problémákat tapasztalnak a vegyület anyagcseréjével vagy lebontásával. Érdekes módon azok is, akik alapvetően nem túl érzékenyek a koffeinre, bizonyos időszakokban (amikor más intoleranciákkal is szembesülnek) kellemetlenségeket tapasztalhatnak a hasi diszkomfort és emésztés terén, különösen, ha délután fogyasztanak kávét.
Aminok (ammónia származékok)
Az aminokat baktériumok termelik az élelmiszerek tárolása és erjedése során. Az aminok közül a legkényesebb (többféle van) a hisztamin. Biztosan hallottál már a hisztaminreakcióról, amely a szervezet válasza arra, hogy azonnali gyulladást (szemviszketés, tüsszögés stb.) okozva védekezzen a fertőzés ellen. A legtöbb embernek nem okoz gondot a hisztamin megemésztése, de vannak olyanok, akik nem tudják megemészteni, és felhalmozódik a szervezetben, ami problémákat okoz. A hisztamin gyorsabb reakciót kiváltó (egyfajta intoleranciának vagy allergiának tekinthető) élelmiszerek az erjesztett élelmiszerek, pácolt húsok, szárított gyümölcsök, citrusfélék, avokádó, érlelt sajtok, füstölt halak, ecet, kefir, erjesztett alkoholos italok (sör és bor).
Fruktóz
A fruktóz nevű egyszerű cukrot tartják az intolerancia egyik leggyakoribb okának - amikor a fruktóz lebontására szolgáló emésztőenzim hiányos. A fruktóz megtalálható a gyümölcsökben, egyes zöldségekben, a mézben, az agávéban és a glükóz-fruktóz szirupokban. A fruktózzal szemben intoleráns embereknél a fruktóz nem szívódik fel megfelelően a vérben. Félig felszívódva a vastagbélbe jut, ahol erjed, és puffadást, fájdalmat és hasmenést okoz.
Szacharóz
A legkönnyebben előállítható cukor, ha hiányzik a szacharáz enzim, ez az oka a szervezet intoleráns reakciójának is. A szacharóz megtalálható a cukorrépában, nádcukorban és a szokásos fehér "cukorban".
Színezékek, emulgeálószerek, adalékanyagok az élelmiszerekben
Akár hiszed, akár nem, annyi hozzáadott színezék, stabilizátor, ízfokozó és emulgeálószer van az iparilag feldolgozott és csomagolt élelmiszerekben, hogy nehéz felsorolni mindazokat, amelyeket a szervezetünk nem szeret. Nem vagyunk mindannyian intoleránsak minden egyes dologra, gyakran a feldolgozott élelmiszerek emésztésével van gond. Bármilyen emésztési kihívásokkal is küzdesz, erősen ajánlom, hogy kerüld a feldolgozott termékek fogyasztását.
Tényleg az eliminációs diéta az egyetlen megoldás?
Hogy a csudába kezeljük ezt a sok intoleranciát? Rengeteg van belőlük - olyan vegyületek, amelyek természetesen megtalálhatók az ételekben (például szalicilsav, FODMAP élelmiszerek, szulfitok, alkoholos cukrok, aszpartám, latex fehérje stb.). Az eliminációs diéta, amelyben eltávolítunk mindent az étrendünkből, ami potenciálisan problémát okozhat, valóban megoldás lehet?
Annak érdekében, hogy megértsd, milyen megoldások állnak rendelkezésedre, meg kell értened azt is, hogy miért alakulnak ki az intoleranciák.

Az intolerancia számos okból kialakulhat. A leggyakoribbak a következők:
Túlzott kitettség egyhangú étrendnek (ha minden nap 5 tojást eszel, akkor jó úton haladsz az intolerancia kialakulása felé).
Elégtelen érintkezés bizonyos anyagokkal (különösen a gluténnel és a laktózzal) - ha egy ideig nem fogyasztod ezt a két anyagot, a szervezeted gyorsan lázadni fog, ha újra kapcsolatba kerülsz velük.
Hiányos táplálkozási enzimek termelése és felborult bél mikrobióta.
Túl sok allergén anyag az étrendben (különösen az E-k és a feldolgozott élelmiszerek).
Ha pedig nem akarod kivizsgáltatni azt a 150 élelmiszert, amire potenciálisan rosszul reagálsz, mert tudod, hogy ezek a tesztek eléggé hatástalanok, akkor nem igazán van sok választásod. Próbálhatsz rendkívül szigorú diétákat, vagy nap mint nap szenvedhetsz puffadástól és fájdalmaktól.
Mi van akkor, ha van még egy harmadik megoldás is? Holisztikusan nézve három dologra kell ügyelned:
Távolítsd el az étrendedből azokat az élelmiszereket, amelyek pusztítást végeznek a szervezetedben (feldolgozott élelmiszerek, finomított cukor, transzzsírok, alkohol).
Biztosítsd a testednek széles körű és elegendő mennyiségű emésztőenzimet.
Rendezd meg a beleidet, amelyek az egészséged királya!
A válasz itt van előttünk - az intolerancia kezelésének lépései főként az emésztőenzimek ismeretén és a bélrendszer szabályozásán alapulnak. Ezek nélkül a két összetevő nélkül (egészséges gyomor és elégedett bélrendszer) soha nem érheted el a nyugalmat.
Az emésztőenzimek és a bélbaktériumok titka
Az intoleranciáink kezeléséhez két dologra kell figyelnünk: az enzimekre és a bélrendszerre.
Az enzimek, az olló, amely az ételt vágja...
Az emésztés és az élelmiszer lebontása során az emésztőenzimek az igazi főszakácsok! Ezek olyan molekulák, amelyek megtalálhatók a nyálban, a gyomorban és a bélrendszerben, emellett az enzimek segítenek a légzésben, az izomépítésben, az idegrendszer működésében és a méreganyagok eltávolításában is.
Az enzimek apró molekulák, amelyek különböző részeiben megtalálhatók az emésztőrendszernek. Minden enzimcsoportnak megvan a saját feladata, és együtt gondoskodnak arról, hogy az elfogyasztott ételek megfelelően lebomoljanak és felszívódjanak.
Ha az enzimek jól végzik a munkájukat, az ételek lebontása és a tápanyagok későbbi felszívódása zökkenőmentesen megy. És ha az emésztőenzimjeid úgy végeznék a munkájukat, ahogyan kellene, akkor nem tapasztalnád a puffadás és a fájdalmas has tüneteit.

Az emésztőenzimek típusai, amelyekre a szervezetnek szüksége van
Természetesen semmi sem olyan egyszerű a szervezetben, mint amilyennek első látásra tűnik - még az emésztőenzimek sem. Egy csomó van belőlük, és az optimális működéshez a testednek és sokféle típusra van szüksége.
A legfontosabbak közülük:
Amiláz
Az amiláz enzimek felelősek a szénhidrátok és keményítők megemésztéséért, és a hasnyálmirigy és a száj nyálmirigyei termelik őket.
Elegendő mennyiségű amiláz támogatja a szénhidrátok és a keményítő teljes emésztését, így megakadályozza az élelmiszerek kellemetlen erjedését a belekben. Hiány esetén az emésztetlen szénhidrát molekulák a vastagbélbe juthatnak, ahol a bélrendszerek lebontják azokat. Az ennek során fellépő erjedés görcsöket, puffadást és hasmenést okoz.

Laktáz
A laktázok a tejcukor (laktóz) lebontásáért felelős enzimek. A laktózérzékenység már korai életkorban megmutatkozhat, a laktáz enzimek hiánya pedig az életkorral növekszik. Hiánya tejtermékek fogyasztása során görcsöket, puffadást és hasmenést okozhat.
Lipáz
A lipáz olyan enzimek, amelyek a zsírt zsírsavakra bontják. Ezenkívül segítik a zsírban oldódó tápanyagok, például az A-, D-, E- és K-vitaminok felszívódását. A lipáz a hasnyálmirigyben termelődik.
Elegendő lipáz hiányában a nem teljesen megemésztett zsírok a gyomor-bél traktuson keresztül a vastagbélbe jutnak, ami problémákat okozhat zsíros széklet és görcsök formájában.
Proteáz
Többféle proteázt (tripszin, kimotripszin, aminopeptidáz és karboxipeptidáz) ismerünk, melyeket a hasnyálmirigy is termel. Feladatuk a fehérjék lebontása aminosav peptidekre, a lebontás a gyomorban és a vékonybélben történik.
Az öregedés előrehaladtával a hasnyálmirigy egyre kevesebb proteáz enzimet termel, ezért gyakran vannak olyan helyzetek, amikor a fehérjemolekulák emésztetlenek, ami betegségek kialakulásához vezethet.
A kutatások azt mutatják, hogy azok, akik proteáz enzimeket adnak étrendjükhöz, kisebb valószínűséggel alakulnak ki allergiák a húskészítményekre, és a proteázok hozzáadása csökkentheti a glutén- vagy kazein érzékenységgel kapcsolatos tüneteket.
Celluláz
A cellulázok olyan enzimek, amelyek megemésztik a cellulózt, az élelmi rostokban található emészthetetlen poliszacharidot. A rostban gazdag étrendet gyakran a puffadás okozza, ami nem a rostfogyasztás, hanem a celluláz enzimek hiánya.
Hogyan lehet megfelelő mennyiségű emésztőenzimet biztosítani a szervezetnek?
A helyzet az, hogy ha már hiányos, évekig is eltarthat, amíg a szervezeted újra egyensúlyba kerül. Ezért nagyon ajánlott legalább 3 hónapos emésztőenzim-kúrát végezni étrend-kiegészítő formájában. A szervezet támogatásának ez a módja jól bevált, hatékony és teljesen biztonságos.
SEGÍTSÉG AZ ÉTELINTOLERANCIÁK ESETÉN - EMÉSZTÉSI ENZIMEK A BLOAT AID KAPSZULÁBAN
A Bloat Aid emésztőenzimek, növényi kivonatok és egyéb olyan összetevők keveréke, amelyek csökkentik a puffadást, a bélgáz képződését, a szélgörcsöket, és támogatják a normál emésztést valamint javítják a tápanyagok felszívódását.
HOGYAN SEGÍTHET NEKED A BLOAT AID?


Termék információ
ÖSSZETEVŐK:
3 kapszula (ajánlott napi mennyiség) tartalmaz:
- 500,0 mg édesköménymag kivonat
- 400,0 mg közönséges mályva gyökér kivonat
- 330,0 mg emésztőenzim-keverék (amiláz, dipeptidil-peptidáz 4, proteáz, papain, lipáz, bromelain, laktáz, celluláz)
- 200,0 mg citromfű kivonat
- 187,50 mg kamillavirág kivonat
- 150,0 mg Aquamin™ F ásványi anyag-komplexum
- 150,0 mg nátrium-hidrogénkarbonát
- 100,0 mg szerves kurkuma por
- 50,0 mg édesgyökér kivonat (10 mg glicirrizinsav)
Ajánlott napi mennyiség: 3 kapszula
FIGYELMEZTETÉS!
Változatos és kiegyensúlyozott étrend és egészséges életmód keretében ajánlott a fogyasztás. Az ajánlott napi mennyiséget vagy adagot nem szabad túllépni. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott és változatos étrendet. Gyermekek elől elzárva tartandó! Felbontás után szorosan zárd le a tárolóedényt. Hűvös, száraz helyen tárolandó, és ne tedd ki közvetlen fénynek és hőnek.
ÖSSZETEVŐK- BLOAT AID

EMÉSZTŐENZIMEK:
Amiláz
Az amiláz enzimek felelősek a szénhidrátok és keményítők megemésztéséért.
Elegendő mennyiségű amiláz támogatja a szénhidrátok és a keményítő teljes emésztését, így megakadályozza az élelmiszerek kellemetlen erjedését a belekben. Hiány esetén az emésztetlen szénhidrát molekulák a vastagbélbe juthatnak, ahol a bélrendszerek lebontják azokat. Az ennek során fellépő erjedés görcsöket, puffadást és hasmenést okoz.
Peptidáz
Ez az enzim felelős a peptidek lebontásáért
A peptidek kis fehérjék. A peptidázok a peptidkötés lebontásának felgyorsításával bontják le őket.
Papain
Ez az enzim felelős a zsírbontásért
A papain egy papayából származó enzim kivonata, amely a fehérjéket könnyebben emészthető aminosavakra bontja. A szervezet maga nem termeli.
Lipáz
Ez az enzim felelős a zsírbontásért
A lipáz olyan enzimek, amelyek a zsírt zsírsavakra bontják. Ezenkívül segítik a zsírban oldódó tápanyagok, például az A-, D-, E- és K-vitaminok felszívódását.
Elegendő lipáz hiányában a nem teljesen megemésztett zsírok a gyomor-bél traktuson keresztül a vastagbélbe jutnak, ami problémákat okozhat zsíros széklet és görcsök formájában.
Bromelain
Ez az enzim felelős a fehérje lebontásáért
A bromelain egy proteolitikus enzim, és rendkívül fontos az emésztőrendszer számára, segít lebontani a táplálékból származó fehérjéket. Ezenkívül a bromelain elpusztítja a parazitákat, és rendszeres fogyasztása segíthet megelőzni, hogy a bélben lévő paraziták kóros állapotba kerüljenek.
Laktáz
Ez az enzim felelős a laktóz lebontásáért
A laktázok a tejcukor (laktóz) lebontásáért felelős enzimek. A laktózérzékenység már korai életkorban megmutatkozhat, a laktáz enzimek hiánya pedig az életkorral növekszik. Hiánya tejtermékek fogyasztása során görcsöket, puffadást és hasmenést okozhat.
Celluláz
Ez az enzim felelős a cellulóz lebontásáért
A cellulázok olyan enzimek, amelyek megemésztik a cellulózt, az élelmi rostokban található emészthetetlen poliszacharidot. A rostban gazdag étrendet gyakran a puffadás okozza, ami nem a rostfogyasztás, hanem a celluláz enzimek hiánya.

Édesköménymag kivonat
Egészséges emésztés és kevesebb puffadás érdekében alkalmazzuk.
Az édeskömény lazítja az emésztőrendszer görcseit és enyhíti a szeleket. Emellett pozitív hatással van a bél mikrobiótára és javítja az étvágyat.

Mályva gyökér kivonat
A nyálkahártyák védelmére alkalmazzuk.
Segít a gyomornyálkahártya gyulladásában. Csillapítja a gyomor fájdalmát és az emésztőrendszer görcseit.

Citromfű kivonat
Nyugtatásra, étvágyserkentésre, vírus- és baktériumfertőzések enyhítésére alkalmazzuk.
A citromfű segít emésztési problémák esetén, mint például lassú emésztés, puffadás, gyomorégés, gázképződés és bélgörcsök. Segít a gyomorproblémák csökkentésében. Antimikrobiális hatással rendelkezik, ezért hozzájárul a vírusos és bakteriális fertőzések enyhítéséhez.

Kamillavirág kivonat
Emésztési problémák enyhítésére, méregtelenítésre, étvágyserkentésre alkalmazzuk.
A kamilla gyulladáscsökkentő hatású, elősegíti a sebgyógyulást és segít enyhíteni a bakteriális fertőzéseket. Csillapítja a görcsöket és csökkenti a puffadást, valamint enyhíti a gyomor- és bélrendszeri fájdalmakat, valamint enyhíti a túlzott gyomorsav okozta problémákat. Pozitív hatással van az étvágyra is.

Aquamin™ F ásványi anyag-komplexum
Gyulladások csökkentésére, a bél mikrobiota támogatásár alkalmazzuk.
A bélben gyulladáscsökkentően hat és erősíti a bélfalat. Ez megakadályozza, hogy az emésztetlen táplálék, a baktériumok és a méreganyagok a véráramba kerüljenek. Pozitív hatással van a gyomorfal állapotára.

Szerves kurkuma por
Gyulladások csökkentésére alkalmazzuk.
A kurkuma rendkívüli gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik. Enyhíti a bélben és a test más részein lévő gyulladásokat, valamint megakadályozza az új gyulladások kialakulását.

Édesgyökér kivonat
Emésztőnedvek termelésének serkentésére alkalmazzuk.
Az édesgyökér serkenti az emésztést. Ezenkívül enyhíti a gyomorpanaszokat és az olyan problémákat, mint a gyulladás és a fekély.

Legyen most már jó emésztés! Képzeljétek gyerekkorom óta küzdök vele, valójában nagyon figyelek arra, mi jó a szervezetemnek és mi nem, de így sokszor küzdök puffadással, székrekedéssel. Az biztos, hogy szinte kivétel nélkül szenvedünk valamivel, nem is csoda, hiszen életmódunk, a rengeteg feldolgozott élelmiszer a boltokban, nem teszi lehetővé, hogy tökéletes, tudatosan étkezzünk! Na ebben segít a Bloat aid kapszula, ami boztosítja az optimális emésztést, a jó felszívódást, valamint megelőzi a kellemetlen szél- és gyomorgörcsöket. Nagyon ajánlom!
Széphalmi Juliska
De ezzel még nem végeztünk, mert az emésztőenzimek csak a történet egyik fele - ha kezelni akarod az ételintoleranciádat, és az egész emésztőrendszeredet rendbe akarod hozni, akkor beszélnünk kell a bélrendszeredről is!
A bélmikrobióta és a baktériumok birodalma
A beleinkben különféle baktériumcsoportok alkotják a közösséget, amelyekre szükségünk van az emésztéshez és a túléléshez van szükségünk. Ezek közé tartoznak az úgynevezett "jó", "semleges" és "rossz" baktériumok. Amikor a bélrendszerünkben a viszonyok felborulnak, és a "rossz", édességet kedvelő és zavart okozó baktériumok kerülnek túlsúlyba, testünk egész világa a feje tetejére áll. A bélrendszerünk az immunrendszerünk otthona, amely nagymértékben függ a köldök alatti összes mechanizmus megfelelő működésétől.
Mit lehet tenni?
Ahogy a mikrobák manipulálnak velünk, úgy mi is manipulálhatjuk őket. A baktériumokkal való küzdelem csak akkor sikerülhet, ha gondoskodsz a jó mikrobiák kolóniáinak növeléséről, amelyek megszabadítják a "rosszfiúkat" a beleidben. A legfejlettebb orvosi technikák még a széklet és vele együtt a baktériumok teljes univerzumának átültetését is magukban foglalják. Ezeket a technikákat szélsőséges esetekben alkalmazzák, és amikor ételintoleranciáról beszélünk, ilyen futurisztikus megközelítésekre nincs szükség. Valójában az egészséges bélrendszerről gondoskodhatunk úgy is, hogy rendszeresen fogyasztunk válogatott, kiváló minőségű mikrobiológiai kultúrákat étrend-kiegészítők formájában.
A mikrobiológiai kultúrákkal végzett kúra az egészséges bélrendszerért és az ételintoleranciák sikeres kezeléséért
Kutatások kimutatták, hogy az első változások a bélrendszerben már 24 órával az étrend-kiegészítőkben található jó mikrobakultúrák nagy mennyiségű fogyasztása után észlelhetők! Ahhoz azonban, hogy valóban rendbe hozd a már amúgy is ingerült emésztésedet, 3 hónapon keresztül következetesen kell folytatnod a napi kúrát.
UNIBIOTIC
A Carnium Botanicals Unibiotic Saccharomyces Boulardii mikrobakultúrák ("jó" bélbaktériumok) és FS2-60 frukto-oligoszacharidok (mikrobakultúrák tápláléka) professzionális keveréke, amely oligoszacharidokat és növényi inulint tartalmaz.
Termék információ
Összetevők:
lactobacillus acidophilus, Bifidobacterum infantis, Bifidobacterium longum, Bifidobacterium breve, Saccharomyces Boulardii
1 kapszula (ajánlott napi bevitel) tartalmaz:
- Saccharomyces Boulardii (5x109cfu/kapszula)
- Mikrobakultúra-keverék (1,5x109cfu/kapszula)
Lactobacillus acidophilus
Bifidobacterium breve
Bifidobacterium infantis
Bifidobacterium longum
- Oligoszacharidok és növényi inulin keveréke - 370 mg / kapszula
HOGYAN KELL HELYESEN VÉGEZNI A KÚRÁT?
Legalább 3 hónapig folyamatosan kell fogyasztani.
Ne hagyj ki napokat, tarts ki.
A kapszulát este, egy pohár vízzel, egy órával az utolsó étkezés után vedd be.
Soha ne vedd be a kapszulát teljesen üres vagy teljesen teli gyomorra.
Amíg nyugodtan alszol és a tested pihen, addig az Unibiotic Neked dolgozik.

Évek óta küzdök hasi puffadással, mert sok élelmiszerrel szembeni intolerancia problémám van. Sok terméket kipróbáltam már, de nem tapasztaltam pozitív eredményt. Rátaláltam a Carnium Botanicals termékeire, amelyek megoldották a problémámat. A bélrendszerem elkezdett jobban működni. Végre megszabadultam a puffadástól és egyéb gyomor problémáktól. Bátran ajánlom mindenkinek, aki hasonló problémákkal küzd, én magam továbbra is használni fogom, és a bélrendszeremnek a legjobb támogatást fogom nyújtani, az Unibiotic segítségével.
Lucia
Mi a különbség az emésztőenzimek és a probiotikumok között, és miért hasznos mindkettőt szedni?
Az emésztőenzimek és a probiotikumok közötti fő különbség a hatásban rejlik.
Emésztőenzimek
Az emésztőrendszer mirigyei, különösen a hasnyálmirigy által kiválasztott anyagok
Részt vesznek az élelmiszerek kisebb molekulákra való lebontásában, amelyeket a szervezet könnyebben fel tudja szívni
Felgyorsítják az emésztési folyamatot és segítik a tápanyagok felszívódását
Probiotikumok
Ezek élő mikroorganizmusok
Támogatják a bélmikrobióta egyensúlyát, mivel növelik a hasznos baktériumok sokféleségét
Javítja az emésztést, a tápanyagok felszívódását és erősíti az immunrendszert

Mit mondanak a Bloat Aid kapszula felhasználói?
Emésztőenzimek + mikrobiológiai kultúrák
A tökéletes páros az ételintoleranciák kezeléséhez!
Egy különleges ajánlatot készítettem neked egy 3 hónapos Bloat Aid (emésztőenzimek) és Unibiotic (mikrobakultúrák) kúrára, hogy egyszer s mindenkorra legyőzd a visszatérő ételintoleranciákat.

1x Bloat Aid emésztőenzimek + 1x Unibiotic mikrobiológiai kultúrák -10% kedvezménnyel




2x Bloat Aid emésztőenzimek + 2x Unibiotic mikrobiológiai kultúrák -20% kedvezménnyel



Rendeld meg a Bloat Aid kapszulát és győződj meg hatékonyságukról 100%-ban kockázatmentesen
Szeretném, ha a Bloat Aid kapszulák vásárlása remek benyomást hagyna.
Aggodalmak és kétségek nélkül megrendelheted őket, pénzvesztés és otthon ragadt felesleges kapszulák kockázata nélkül.
30 napos pénz-visszafizetési garanciát vállalok.

Hogyan tudod érvényesíteni?
1.
A Bloat Aid olyan kapszulák, amelyeknek időre van szükségük, míg kifejtik hatásukat. Az első látható eredmények eléréséhez legalább egy hónapig kell fogyasztani őket.
Ha az első hónap keretében nem észlelsz javulást, én és a csapatom készséggel állunk rendelkezésedre bármilyen kérdés merülne fel benned.
2.
Ha ennek ellenére az eredménnyel nem lennél elégedett, visszafizetjük a rendelés teljes összegét.
Ha a Bloat Aid 30 napon belül nem győzne meg vagy akár csalódást okozna, hívj fel bennünket telefonon vagy küldj üzenetet e mail címünkre info@carniumbotanicals.hu.
Útmutatást adunk arról, hogy hova küldd vissza rendelésed, és amint megkaptuk, visszatérítjük annak az árát.
Így igaz, biztos vagyok benne, a Bloat Aid választása az egyik legjobb döntésed lesz, amit valaha is hoztál.
Gyakran ismételt kérdések
Mikor a legjobb emésztőenzimeket tartalmazó étrend-kiegészítőt szedni?
Az általános szabály az, hogy az emésztőenzim-kiegészítőket közvetlenül étkezés előtt vagy közben kell bevenni, mivel az enzimek az emésztés során aktiválódnak, és segítik a táplálék lebontását.
Hogyan kell emésztőenzimeket tartalmazó étrend-kiegészítőt fogyasztani?
Nyeld le a Bloat Aid kapszulát egy pohár vízzel.
Szedhetem a Bloat Aid kapszulát egyidőben a probiotikumokkal?
Igen, az emésztőenzimeket probiotikumokkal is be lehet venni. Mindkettő fontos szerepet játszik az emésztés szabályozásában és az egészséges bélrendszer fenntartásában.
Szedhetem-e a Bloat Aid gyógyszeres kezelés közben?
Gyógyszeres kezelés esetén a kapszulák fogyasztása előtt konzultálj kezelő orvosoddal.

Gyapalyiné Huszár Gabriella Babu
"Végre nem vagyok már állandóan felpuffadva. Az egyetlen kapszula, ami tényleg segített rajtam."